De tranen van Mabel

Tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijzen pinkte prinses MABEL haar eerste publieke traantjes weg. Een prachtig kerstcadeau voor de bladen. Weekend - 'Het gemis van FRISO wordt alleen maar groter'- pakt uit met een ronkend eerbetoon aan de 'ijzersterke' prinses die 'gestalte gaf aan de hoop'. Een ding is zeker, koningin BEATRIX zal in deze zware tijden niet van de zijde van haar geliefde schoondochter wijken, weet Story. Deze 'moeilijke Kerst' mag Mabel bij haar onder de kerstboom schuilen.
Privé ruimt zelfs de hele cover in voor de droeve prinses: 'Getekend en vermoeid door het bange waken aan Friso's zijde. Arme Mabel!' Bij die ronkende koppen hoort een schamel verhaaltje, waarin het blad zich vooral afvraagt wat de koninklijke familie wil zeggen met de mededeling dat ze volgend jaar 'gewoon weer' naar Lech gaan. Macht der gewoonte, luidt het zelf gefabriceerde antwoord.
JUSTINE PELMELAY doet in Story uitgebreid verslag van haar slechtnieuwsgesprek in het ziekenhuis. 'Alles wijst erop' dat ze de ongeneeslijke ziekte myelofibrose heeft. De officiële diagnose is nog niet gesteld, maar het voelt 'alsof haar doodvonnis al is geveld'. Party lijkt op de feiten vooruit te hollen: 'Aanzoek op sterfbed'. Wonderlijk genoeg lezen we in het bijbehorende verhaal dat het 'oergezellige showbizzdier' de strijd tegen een zeldzame ziekte heeft gewonnen, tussen twee operaties in ten huwelijk is gevraagd, en nu juist met een 'positief gevoel' de feestdagen in gaat. Wie iets begrijpt van dit warrige medisch bulletin, mag het zeggen.
JOHNNY DE MOL en JOSJE HUISMAN hebben een reisje naar Zuid-Amerika gepland. Fijn voor ze, zou je zeggen. Maar volgens Story moeten we hier niet te licht aan tillen. Iedereen weet tenslotte hoe Johnny's tripje naar Bali met BRIDGET MAASLAND afliep: die relatie leed schipbreuk onder een palmboom. Gaat hij de ultieme liefdestest dit keer wel doorstaan? Insiders hebben er een goed gevoel bij – 'nooit eerder voelde Johnny zo veel voor een meisje' - maar Story houdt een slag om de arm. Josje heeft tenslotte ook al heel wat keren 'de ware gevonden' en telkens eindigde ze met lege handen.
'Ik had zo graag samen met Caroline willen blijven', huilt PETER GALLAS in Story. Hij is compleet van de kaart door de breuk met CAROLINE TENSEN. De tv-producent werkt gelukkig tachtig uur per week, zodat hij nauwelijks tijd heeft om aan zijn ex te denken. En er is nóg een lichtpuntje: hij is negen kilo afgevallen door al die ellende. Komt dat even mooi uit, hij wilde net iets aan zijn buikje gaan doen.
Vroege Vogels-presentatrice JANINE ABBRING brak haar rug tijdens de opnames van Wie is de Mol? en Privé is niet te spreken hoe de AVRO het ongeluk heeft afgehandeld. De omroep doet het af als een 'verzekeringsgevalletje', briest het blad. En waarom stapte de directie niet op het vliegtuig naar Zuid Afrika om de patiënt te bezoeken in het ziekenhuis? Schande! Of de presentatrice deze verbolgenheid deelt, leren we wonderlijk genoeg niet. Haar mening werd namelijk niet gevraagd.
Story heeft minder moeite om de telefoon te vinden. Het blad vroeg maar liefst dertig BN'ers naar hun kerstplannen. SYLVANA SIMONS hangt in haar uppie op de bank en vindt dat helemáál niet erg, EMILE RATELBAND gaat voor asielzoekers koken, de FROGERTJES en de KRABBÉTJES gaan skiën, de BORSATO'TJES en de BAUERTJES verzorgen een bourgondisch familiefeest, en de KAZÀNNETJES werken vrolijk door. Alleen LORETTA SCHRIJVER doet niet leuk mee. Zij is al vijftien jaar klaar met dit opgeklopte nepfeest, waarbij we allemaal opeens zo 'vreselijk lief' zijn voor elkaar. Best verfrissend tussen al dat gekweel.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Offerte aanvragen

Heb je een tekstschrijver nodig? Klik hier om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.