Oestrogeen en borrelhapjes

Tss, zal je altijd zien..maakt KONINGIN BEATRIX haar aftreden natuurlijk weer bekend op het deadline-technisch meest ongunstige moment. Al die verhalen op de plank, in het vooruit geschreven om een prachtbijlage te vullen op het uur U, moesten in ieder geval bij Party en Privé jammerlijk worden doorgeschoven. En dat terwijl Privé-hoofdredacteur EVERT SANTEGOEDS vorige week zelf nog stelde dat de abdicatie aanstaande was, zoals hij in het - bijlageloze- nummer van deze week in fijne chocoladeletters –DUS TOCH!! – benadrukt.

Weekend en Story lukte het gelukkig wel om de nodige bladzijden oranje te kleuren. De weinig Koninklijke benamingen Prins Pils en Prinses Stampvoet – vroegere bijnaam voor Willem-ALEXANDER's driftige moeder – waren daarbij natuurlijk te mooi om te laten liggen. Story heeft, ze waren nu toch bezig, nog even wat BN'ers aan de tand gevoeld over hun persoonlijke band met onze koningin. De vroeger verslaafde ex-voetballer ANDY VAN DER MEIJDE hoefde niet lang te peinzen: 'Denk ik aan onze koningin, dan denk ik aan de gulden. Haar portret op die munt was zo mooi!'
De koningin van de stoute succesroman, HELEEN VAN ROYEN is, net als ons koningshuis, ook hélemaal klaar voor een nieuwe generatie, aldus Privé. Sterker nog, de schrijfster die onlangs haar scheiding van echtgenoot en huisman TON VAN ROYEN bekend maakte, blijkt zich in Portugal te gedragen als een ' krolse poes' met een gevaarlijke passie voor toyboys en gebruinde jonge tennisleraren, die zij vervolgens 'verslindt als borrelhapjes'. Met name bij de plaatselijke tennisclub is het bijna dagelijks scoren geblazen, en dan bedoelen we niét het succesvol slaan van een balletje. 'Een luchtje scheppen' betekent in de codetaal van haar vriendinnenclubje: het beoefenen van die andere, oudste sport ter wereld. Dat de 'onverzadigbare manneneter' het ook voorzien heeft op de vriendjes van haar dochter, is 'all in the game'. Vandaar ook de symbolische foto van de schrijfster die met zwoel bedoelde blik een boterham aflikt.
Mooi liefdesnieuws is er ook, gelukkig. Zwemster RANOMI KROMIWODJOJO en de kersvers gescheiden PIETER VAN DEN HOOGEBAND zijn geknipt op een romantisch Thais strand. En URSUL DE GEER leent op zijn beurt aan de lopende band kopjes suiker bij zijn jonge buurvrouw JOLANDA. Minder populair maakt de theatermaker zich bij zijn andere straatgenoten. Een iets te nieuwsgierige buurman: 'Als hij bij Jolanda naar binnen gaat zegt Ursul uiterst bits tegen me dat ik voor me moet kijken. Kom op, wie denkt hij wel dat hij is?'
TRIJNTJE OOSTERHUIS is, na een moeilijke tijd als bedrogen echtgenote, weer aan de man. De gelukkige is ALVIN, de tweelingbroer van vriendin en collega BERGET LEWIS, weet Weekend. De man die Trijntje weer vlinders in haar buik bezorgt, woont dan wel in een bescheiden flatje in Amstelveen, maar daar doet de zangeres niet moeilijk over. Want: 'Trijntje maakt haar keuze niet op basis van rijkdom of status.' Ze heeft bovendien plek zat in haar villa.
Story legt de relatie van ESTELLE CRUIJFF en haar vechtsporter BADR HARI onder een spiritueel vergrootglas. Volgens een relatietherapeute is hun band een gevalletje biologische logica: iets ingewikkelds over boksers met veel testosteron en vrouwen met veel oestrogeen, die daardoor grote ogen en volle lippen hebben: bokserliefje Estelle dus! 'Nu geldt in de dierenwereld wel dat de beesten met testosteron de meest agressieve zijn en weinig nodig hebben om hun soortgenoten naar de strot te vliegen, maar bij mensen gaat die logica niet altijd op', weet de therapeute. Dat is een geruststellende gedachte waar we ons aan vast kunnen houden, nu Badr weer vrij rondloopt.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Offerte aanvragen

Heb je een tekstschrijver nodig? Klik hier om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.